Image 1

This project included...
The stunning dry stone wall's rigid lines are juxtaposed with beautiful plantings and shrubs within borders that give the space an airy yet finished look.

Image 2

This project included...
The dry stone wall with openings that cast sunlight through on to the channel of grass and shrubs.

Image 3

This project included...
The winding path was kept minimal and spacious by only using a few timber walkways with even spacing.

Image 4

This project included...
All the elements can be seen in this shot, from the wild plants contrasted with more traditional shrubs, as well as the gravel, dry stone wall and the sharp lines.

Image 5

This project included...
To contrast with the modern simplicity of the hard landscaping, planting was chosen to be naturalistic, using mainly grasses for their texture and movement, with the colourful flowers of tall perennials used for contrast in other areas.

Image 6

This project included...
The timber walkway looks inviting.

Image 7

This project included...
The slabs and grass provide choices in the walkway and allow even more space for plants to grow within the centre.

Image 8

This project included...
Rounded plantings were chosen to contrast against the structures of the bricks at the entrance to the winding way.

Image 9

This project included...
The rich green plants were planted to add in colour now, but with the plan for these to really bloom in future years, making this a garden space that has lots ahead of it.

Image 10

This project included...
A herb garden adds usability to the garden, and low level planters allow easy access and encourage planting and involvement by all in the garden.

Image 11

This project included...
A closer look at the stunning dry stone wall.

Image 12

This project included...
The project called for a redesign of the whole landscape and the spec required our designer to make rounded edges and borders, adding in raised brickwork timber decking and gravel, which really compliment each other. The curved lines take the eye on an intriguing journey.

Image 13

This project included...
The dry stone walls hide away the greenhouse perfectly, but the choice not to use a gate or a door keeps the space open and accessible.

Mr D.S​, Beaconsfield

After

Client: Mr D.S

Location: Beaconsfield

Landscaping Brief: The clients wanted a garden that could add to the greenhouse, with planters that everyone could enjoy. They wanted to keep the greenhouse in the far end of the garden, but wanted to create a traditional English Garden by using winding paths and lanes.

Project Summary: The client was seeking a garden redesign to create oasis of calm, a space for quiet reflection; somewhere to reminisce and seek inspiration and pleasure in the simple joys of nature.  The design was started with a focus on the winding paths leading to different areas of the garden, which was to be functional. The large amount of space in this project was a great starting point, and it allowed us to focus on the core focal point –  a dry stone wall to sit amongst the meandering paths, and similar dry stones set throughout the garden.

The choice of materials was kept to a minimum to keep the overall design simple and sophisticated.

To contrast with the modern simplicity of the hard landscaping, planting was chosen to be naturalistic, using mainly grasses for their texture and movement, with the colourful flowers of tall perennials used for contrast. The irregular paths have a purpose and lead to desired places within the garden and the timber walkway leads the way above the winding slabs that blends with the fauna.

Plantings were made to look spaced and striking now, but to bloom into even better shapes in the coming years.

A herb garden adds usability to the garden, and low level planters allow easy access and encourage planting and involvement by all in the garden. The project called for a redesign of the whole landscape and the spec required our designer to make rounded edges and borders, adding in raised brickwork timber decking as well as gravel, which all really compliment each other.

  • Thanks again for all your help - we’re really happy with the work you’ve done, have a great holiday and look forward to hearing from you in the New Year regarding the lighting.

    Best regards and Happy Christmas

    Ruth & Stan
    Gerrards Cross

  • The transformation was amazing. No more mowing the lawn!

    On a serious note, please pass on a massive thanks to the team, we love what they have done and they were a really friendly bunch.

    Recent Client,
    Beaconsfield

  • The transformation was amazing. No more mowing the lawn!

    On a serious note, please pass on a massive thanks to the team, we love what they have done and they were a really friendly bunch.

    Recent Client,
    Beaconsfield

  • We were blown away... It was like we were on 'groundforce'. Before our holiday the grounds were messy and uninspiring.

    A week later, upon our return it was like a new property. Gorgeous green gardens thanks to all the new turfing... decking area, patio and pond.

    Recent Client,
    Gerrards Cross

  • We were blown away... It was like we were on 'groundforce'. Before our holiday the grounds were messy and uninspiring.

    A week later, upon our return it was like a new property. Gorgeous green gardens thanks to all the new turfing... decking area, patio and pond.

    Recent Client,
    Gerrards Cross

  • Wooburn Landscapes Ltd are efficient, friendly and knowledgeable - Everything you require from a team that you entrust with a full front and back, garden and grounds landscaping project.

    Recent Client,
    Marlow

  • Wooburn Landscapes Ltd are efficient, friendly and knowledgeable - Everything you require from a team that you entrust with a full front and back, garden and grounds landscaping project.

    Recent Client,
    Marlow