Wooburn Designer Garden Rooms
Image 1

This project included...
The geometry of the clean lines was replicated across the garden.

Image 2

This project included...
The front garden mimicked the back garden before we began our redesign, and the space was very plain with no features.

Image 3

This project included...
Before Wooburn started work, we assessed the colour scheme. The tiles used outside were square and white, which had become weathered and needed vast upkeep. There was also a distinct stopping point from patio to garden which they wanted to eliminate.

Image 4

This project included...
Before we started the project the garden was immaculate but lacking any particular style. The space was large but often unused. The clients has a seating area, but felt it needed more exciting so it would be a welcoming place to stay.

Image 5

This project included...
For the front garden, a array of birch saplings was enough to create interest and break up the space of the expanse of lawn.

Image 6

This project included...
The linear lines of the wood contrast with the different heights and widths of the wild flowers and shrubs.

Image 7

This project included...
The reflecting pond sits on the side of the plantings, allowing easy access.

Image 8

This project included...
A circular reflecting pond and bbq sit near the chairs and tables, providing a dual use space for both relaxation in the day, as well as evening entertaining.

Image 9

This project included...
The low water absorption of the natural black slate tiles made them ideal for the seating and dining area. The evergreen trees inject colour, texture and scents into the outdoor space

Image 10

This project included...
The water feature and planting areas are at perfect vantage point from the 2 most used windows in the home.

Image 11

This project included...
The definition of the patio and planting area leading onto the vast expanse of well maintained turf creates a calm area with clean geometry.

Image 12

This project included...
We chose to use bricks with a blue engineering brick capping, inherently frost resistant and perfect for the cold snaps in Britain.

Image 13

This project included...
Whilst we had a raised planter, we also had plots and patches of plants that lay in line with the walkway from the paving to the grass for a more organic feel. Clipped hedging and pleached trees support the strong architectural design.

Image 14

This project included...
The mix of the slate and grass, brick and sharp lines created a very minimalist garden with plenty to look at.

Image 15

This project included...
The lines of the oak walkway was perfectly alligned with the home to create a seamless home to garden transition.

Mrs C.C​, Beaconsfield​

Before

After

Client: Mrs C.C

Location: Beaconsfield

Landscaping Brief: To add style to an underused garden, creating an inviting space to eat and socialise in.

Project Summary:  Before we started the project the back garden was immaculate but lacking any particular style. The space was large but often unused. The clients has a seating area, but felt it needed more exciting features within it so it would be a welcoming place to spend long Summer evenings.

The front garden also mimicked the back garden before we began our redesign, as the space was vast, yet very plain with no features. The design scoped out maintaining the bulk of the front garden and adding in elements to create a finished look, whilst using the majority of our resources at the back garden to create a stunning, modern redesign.

Before Wooburn started work, we assessed the colour scheme. The tiles used outside were square and white, which had become weathered and needed vast upkeep. There was also a distinct stopping point from patio to garden which they wanted to eliminate. Our first redesign was of the front garden, and a few birch saplings were placed at intervals across the existing lawn to create height and texture. 

Turning to the back garden, we chose low water absorbing natural black slate tiles  as the ideal materials for the seating and dining area and for the planters we chose bricks with a blue engineering brick capping, because they are inherently frost resistant. We placed the new patio tiles in a space outside the house leading naturally into the garden, with a mix of evergreen trees to inject colour, texture and scents into the outdoor space.

We added extra touches that would add interest to the large space without detracting from it’s expanse. A circular reflecting pool and bbq were placed near the chairs and tables, providing a dual use space for both relaxation in the day, as well as evening entertaining. Oak walkways made from beams provide dimension without stealing the show of the garden, and the mix of the slate and grass, brick and sharp lines created a very minimalist garden with plenty to look at. 

  • Thanks again for all your help - we’re really happy with the work you’ve done, have a great holiday and look forward to hearing from you in the New Year regarding the lighting.

    Best regards and Happy Christmas

    Ruth & Stan
    Gerrards Cross

  • The transformation was amazing. No more mowing the lawn!

    On a serious note, please pass on a massive thanks to the team, we love what they have done and they were a really friendly bunch.

    Recent Client,
    Beaconsfield

  • The transformation was amazing. No more mowing the lawn!

    On a serious note, please pass on a massive thanks to the team, we love what they have done and they were a really friendly bunch.

    Recent Client,
    Beaconsfield

  • We were blown away... It was like we were on 'groundforce'. Before our holiday the grounds were messy and uninspiring.

    A week later, upon our return it was like a new property. Gorgeous green gardens thanks to all the new turfing... decking area, patio and pond.

    Recent Client,
    Gerrards Cross

  • We were blown away... It was like we were on 'groundforce'. Before our holiday the grounds were messy and uninspiring.

    A week later, upon our return it was like a new property. Gorgeous green gardens thanks to all the new turfing... decking area, patio and pond.

    Recent Client,
    Gerrards Cross

  • Wooburn Landscapes Ltd are efficient, friendly and knowledgeable - Everything you require from a team that you entrust with a full front and back, garden and grounds landscaping project.

    Recent Client,
    Marlow

  • Wooburn Landscapes Ltd are efficient, friendly and knowledgeable - Everything you require from a team that you entrust with a full front and back, garden and grounds landscaping project.

    Recent Client,
    Marlow