Projects that mention BBQ

Back Garden Soft Landscaping - Beaconsfield

Mrs M.B​, Beaconsfield​

Client: Mrs M.B,

Location: Beaconsfield

Landscaping Brief: The brief was to re-design the large rear garden which was looking tired and in need of some modernisation, with low maintenance in mind. It was also key to have a great place to sit and relax, ideally with a Mediterranean feel.

Project Summary:  Creating a social environment was the core aim of the project, and the Mediterranean feel led to an easy design spec, with lots of bold white, splashes of orange and modern takes on the classic features such as the fire pit. 

We started by creating a new large flush balau deck around the house which provides the perfect relaxing space, and to the side we created more structured edges with the rendered white brick to perfectly compliment a  focal point of a fire pit complete with minimalist beech benches, the perfect place to spend a long summer evening. 

This was finished with Rattan furniture on the deck that was sourced locally.

Specially designed planters around the large open sofas provided an enclosed entertaining space required by a family and these were created to be slightly higher than eye level when sitting to create a cornered off haven and wind protection. The plants were chosen carefully, with low-maintenance succulents, bushes and hedges used to make up the bulk of the garden, with dashes of orange add to the Mediterranean feel of the redesign. The white however is still the dominant colour and creates a border area between the entertaining space and the rest of the linear garden.

Paving steps were laid out in a modern design to lead the foot forward and create an even greater sense of length.