Projects that mention Granite

Mrs M.B, Beaconsfield

Client: Mrs M.B

Location: Beaconsfield

Landscaping Brief:The front entrance and driveway was to be re-designed to be in keeping with the family home and needed to require minimal maintenance.

Project Summary: The client benefited from a wonderful expanse of space which we felt would work well with a traditional garden landscaping design. This involved a full planting scheme, as well as slates to create a border and the gravel driveway.

Slate paths were added to the direct exterior of the house as a border to create both a walk way and to match with the Tudor style architecture. 

Amongst the slates a horizontal border was cut and formed, with cedar topiary plants in varying sizes used amongst create a minimalist flower bed that works perfectly against the Cotswold cream gravel bed. Hedges and a turf patch at the front of the house in between the two entrance points provide a layer of privacy and perfect dimensions against the home, without the need to use gates or fences. These will continue to grow fuller, but will only require minimal maintenance.

The overall effect is striking yet simple, and will require minimal maintenance, whilst still allowing the front garden to be used as a driveway for multiple cars.