Projects that mention Green house

Mr D.S​, Beaconsfield

Client: Mr D.S

Location: Beaconsfield

Landscaping Brief: The clients wanted a garden that could add to the greenhouse, with planters that everyone could enjoy. They wanted to keep the greenhouse in the far end of the garden, but wanted to create a traditional English Garden by using winding paths and lanes.

Project Summary: The client was seeking a garden redesign to create oasis of calm, a space for quiet reflection; somewhere to reminisce and seek inspiration and pleasure in the simple joys of nature.  The design was started with a focus on the winding paths leading to different areas of the garden, which was to be functional. The large amount of space in this project was a great starting point, and it allowed us to focus on the core focal point –  a dry stone wall to sit amongst the meandering paths, and similar dry stones set throughout the garden.

The choice of materials was kept to a minimum to keep the overall design simple and sophisticated.

To contrast with the modern simplicity of the hard landscaping, planting was chosen to be naturalistic, using mainly grasses for their texture and movement, with the colourful flowers of tall perennials used for contrast. The irregular paths have a purpose and lead to desired places within the garden and the timber walkway leads the way above the winding slabs that blends with the fauna.

Plantings were made to look spaced and striking now, but to bloom into even better shapes in the coming years.

A herb garden adds usability to the garden, and low level planters allow easy access and encourage planting and involvement by all in the garden. The project called for a redesign of the whole landscape and the spec required our designer to make rounded edges and borders, adding in raised brickwork timber decking as well as gravel, which all really compliment each other.